Dengarkan Aku



Aku pun berbisik pelan..
Dan kau pun tak mendengar..
Laluku berteriak,kamu ikut berteriak..

Ku cuba tuk bicara..
Tanpa kau ikut bicara..
Agar lebih jelas semua hal yang aku rasa..

Tolong lihat aku kali ini saja..
Aku tak minta apa-apa hanya ingin kau dengar..

Selesaikan semua,kita harus bicara..
Agar lebih jelas semua hal yang kurasa..

Tolong lihat aku kali ini saja..
Aku tak minta apa-apa hanya ingin kau dengar saja..

Mungkin ini yang terakhir yang ku pinta..
Aku tak minta apa-apa hanya ingin kau dengar saja..

Credits : [Seventeen - Dengarkan Aku]

Coretan Malam


Hening malam kian terasa..
Menambah sunyi di dalam dada..
Unggas malam menjerit riang..
Seperti berpesta sebelum tibanya siang..

Bintang pun tak mampu meneman..
Bulan juga tak mampu melayan..
Kosong hatiku bak lohong hitam..
Yang mungkin semakin mendalam..

Haraplah yang esoknya pasti siang..
Haraplah yang esoknya menjadi terang..
Kerna cahaya itulah menunjuk jalan..
Agar aku bisa melangkah kedepan..
Ok..Sapa yang masih taktao lagi cara nak bypass internet filtering untuk STREAMYX tak kira di rumah ke, di kedai mamak ke, di rumah kawan ke.. di kampung ke.. janji diorg pakai STREAMYX je yg boleh..Boleh tengok video youtube nih..

Masih tak jelas? tak dapat ikut step?? takpe..takpe..ikut pelan-pelan..dlm video ni version WINDOWS 7 punye..WINDOWS lain pun boleh jgk..janji korg dpt masuk NETWORK OPTIONS die..matlamat die just tukar DNS je..hihi..(sapa tak paham DNS tu hape,pi tanya jiran sebelah umah)..

Step 1 : Pergi ke START > CONTROL PANEL

Step 2 : Carik dan Klik NETWORK AND INTERNET

Step 3 : Klik NETWORK AND SHARING CENTRE

Step 4 : Bergantung pada apa yang anda guna untuk surf internet, sama ada pakai WIRELESS atau LAN..
Orang yang pakai cable LAN,Klik la LOCAL AREA CONNECTION....Orang yang pakai WIRELESS, Klik la WIRELESS NETWORK CONNECTION..

Step 5 : Klik kat PROPERTIES button..

Step 6 : Ok..dalam NETWORKING tab..Pilih Klik INTERNET PROTOCOL VERSION 4 (TCP/IPv4)

Step 7 : Lepas tu Klik ADVANCE button

Step 8 : Klik DNS tab, pastu klik ADD button

Step 9 : YAA!!! Ini lah part yang paling penting..hahahaha..Lepas kita tekan ADD button tadi, masukkan nombor DNS ni betol2..masukkan 8.8.8.8 pastu tekan ADD..lepas tu masukkan lagi sekali nombor ni plak 8.8.4.4..haaa..ce cube..ce cube..kalo takleh,lantak korang la..hahaha..

Step 10 : Lepas dah abis buh semua nombor DNS tu,korang kena la tekan button OK..Tak tekan tak OK la!!!!...Kalao tak boleh,jangan tanye banyak..jangan tanya nombor DNS tu ape..amek kat mane..jgn tanye sbb aku pun taktao..hahaha..bubye..

Final Step : SHARING is CARING..hahahahahahaha..


AMARAN : SATU MASA NANTI STREAMYX AKAN DAPAT DETECT CARA NI..PASTU DIORG AKAN DIVERT OR BLOCK DNS NI DARI MASUK SERVER DIORG..SHARING IS GOOD..BUT FOR SOME TIME ONLY..hehehe..HAVE A NICE DAY ALL..

What Goes Around Comes Back Around..

..You spend your nights alone and he never comes home..
And every time you call him, all you get's a busy tone..
I heard you found out that he's doing to you what you did to me..
Ain't that the way it goes?..
When you cheated, girl, my heart bleeded girl..
So, that goes without saying that you left me feeling hurt..
Just a classic case..it's a scenario..
Tale as old as time..
Girl, you got what you deserve..

And, now..you want somebody to cure the lonely nights..
You wish you had somebody that could come and make it right..
But, girl, I ain't somebody..
I'm out of sympathy..

See..What Goes Around Comes Back Around..


Lagu Ni Belum Ada Judul..Ada Idea??

err..posting kali ni pasal lirik lagu..lagu baru yang takde tajuk ataupun judul die..korg msti tnya lagu artis mane kan??...hahaha..err..malu ahh nk cakap..
Er..sebenor-benornye..(cakap perok le pulak..) ni lagu aku sndiri..AKU sendiri yang cipta lirik...AKU sendiri yang buat lagu ngn melodi die..tapi AKU sendiri taktau nak letak tajuk ape..huhuhu..korang ada idea?? ada cadangan?? kalo ade,sila masukkan dlm peti cadangan..hihi..takpun korang tulis je komen bawah ni..kalo idea korg dirasakan terbaek dari ladang,aku kasi la adiah ape yang patut2..haha..takpun kongsi TROFI JUARA LAGU KAMPUNG ke..haha..


Meh-meh..kita tgk lirik dia skit..

(1st Verse)
Dirinya mampu membahagiakan aku..
Walau ku tak mampu untuk mencintainya..
Dia cintai segala kekuranganku..
Membuatkan hidupku lebih bererti..


(Chorus)
Ku tak pernah mengerti..
Apa yang ku rasakan di hati ini..
Jangan kau harapkan ku..
Tak rela lukai hati suci dirimu..


(2nd Verse)
Hilangkan rasa cintamu pada diriku..
Biarlah semua ini kan' berlalu..
Lupakan saja kenangan kita berdua..
Cinta memang tak seharusnya bersatu..


(Repeat Chorus)


(Backup Vocal Girl)
Lupakan saja kenangan kita berdua..
Biarlah semua ini kan' berlalu..


Ok ke?? Bleh masuk radio sekolah?? hahahaha..harap maap..GITAR CHORD aku tak dpt nak masukkan lagi..sebab aku pun tgh repair2 melodi die bagi sedap lagi tlinge ngn suare nk nyanyik..hihihi..ini je yang dpt aku bagi utk korang hayati lirik ni pastu kasi TAJUK/JUDUL yang terbaek kuar dari OTAK korg..hihi..




p/s : err..ni baru first time buat lagu nih..hahahaha..

When a Man L♥VES a Woman..♥

When a man loves a woman,
Can't keep his mind on nothing else 
He'll trade the world
For the good thing he found...

When a man loves a woman,
Give up everything that he has
Tryin' to hold on to her precious love..

When a man loves a woman,
He can do her no wrong
He could never hold into another girl..

When a man loves a woman,
He'd give up all his comforts
And sleep out in the rain
If she said that's the way, it ought to be..

When a man loves a woman,

He always thinking how
To make she realize that
He's the one for her to hold on..

When a man loves a woman,
He don't want any tears
Came out of her eyes..

When a man loves a woman,

Never tired to love her
Until the end of his time
No matter what happens..

When a man love a woman,

He will calm out the storm
And cool down the lake of fire..


When a man loves a woman,
He didn't ask for anything
Except for her heart and for her love..
To keep him alive...

Mrs.Dzex..(hope u do read it) (^_^)~♥

..Kita dah kenal lama..Tapi tak pernah berjumpa..
..Kita dah bergelak ketawa..Tapi tak pernah bergurau senda..
..Kongsi sedih dan duka dalam telefon saja..
..Masing-masing sibuk dengan hidup dan kerjaya..

..Bukan senang dapat bertemu dan berjumpa..
..Seorang di selatan..Seorang di utara..

..Ada cantik..Ada manisnya..
..Kadang-kadang ada ragu kurang percaya..
..Apakah hati masih ada setia..
..Tapi hubungan kita masih di rahsia..
..Rakan-rakan,Ibu-bapa dah mula bertanya..

..Ramai yang terpikat,ramai yang bertanya..
..Ingin menjadi pengganti segera..
..Untunglah kita sabar penuh didada..
..Tak terjejas rasa setia..

..Hanya dapat berdoa pada Yang-Esa..

..Moga dikekal jodoh kita berdua..
..Esok lusa tak siapa dapat menduga..
..Jika bencana datang menimpa..
..Moga tuhan kurniakan petunjuk-Nya..


~..Agar kekal hingga ke akhirnya..~

Mr. L♥Ve : Anda Takleh Lupa EX Anda?? Bukan Susah Pun..Nak Tips??

18PL-18SX-18SG-U : Untuk makluman pembaca..artikel dibawah ini mungkin mengandungi ayat2 yg merangsang anda ataupun yang membuat anda terasa..Dinasihatkan bahawa jangan membacanya dibawah pengaruh alkohol atau dibawah pengawasan ibu-bapa ataupun warden asrama mahupun BOS anda..Orang sakit mata juga dinasihat memakai ubat mata sebelum membaca..Berhati-hati ketika membaca..

Betul ke korg klik ni sebab nak tau tips-tips nye..?? Ataupun korg saje klik sbb nak bace..?? Ataupun korg ter-klik dengan tak sengaje..?? Tu sumer tak perlu nak bgtau Mr.L♥ve..Mr.L♥ve tulis bkenaan ni pun pasal Mr.L♥ve tgk ramai diantara geng2 Mr.L♥ve yang duk Tension-Mati akal-Ilang idea-Ilang akal taktao mcm mane nk LUPEKAN/ILANGKAN/MATIKAN Ex diorg dalam ati diorg sendiri..

Sebelum Mr.L♥ve nk bercerita agak panjang lebar jgk la,korg igt Mr.L♥ve tak pnah Putus Cinta-Break-Clash-Patah Hati-Frust Nonggeng ke?? Sudah tentu tak lengkap idup manusia kalo tak mengalami situasi mcm ni..Siti Nurhaliza ngn Lady Gaga pun pnah Putus Cinte jgk ape..hahaha..tak caye g tnye dlm FACEBOOK diorg..

Ok la tanpa tidak melenguhkan mata pembaca..,Setelah Mr.L♥ve kaji punya kaji punya kaji, berikut adalah Tips-Tips Tahap Kijam Untuk Melupakan EX yang dijamin selamat digunakan oleh manusia..err..Mr.L♥ve tak pnah lagi uji pada binatang..hahaha..


1.   Dia Cari Lain..Saya Pun Bolehhh laaaa~..
haa..sama seperti tips di atas,anda mestilah mampu utk mencurang atau meniru aksi kecurangan pasangan anda..ini adalah cara yg paling basic ataupun cara paling kampung untuk lupakan EX anda..malah ketua kampung anda sendiri pun akan bagi cadangan macam ni jgk kalo anda meminta nasihat beliau..mcm mana untuk mencari pengganti atau mencari lain seperti EX anda,cuba kita baca tips seterusnya..sumer ni berkaitan..hehe..

2.   Cari Pengganti Biarlah Lebih Elok Dari Pasangan Yang Dulu..
ok..Mr.L♥ve tau..tips diatas mungkin sensitif utk sesetengah golongan..tp setelah dilihat dan dikaji,tips ni mmg berjaya tahap tanpa Plumbum dlm kepala otak..err..maknanye tak serabut kepala la..hehe..ape yang Mr.L♥ve cube sampaikan ni adalah utk mencari pengganti,biarlah lebih elok atau OK atau sesuai ataupun sewaktu dengannya..makna disebalik ELOK/OK/SESUAI ni adalah pengganti anda ni hendaklah lebih berperikemanusiaan atau dia mampu membuatkan anda JATUH HATI 2 KALI GANDA jika melihatnya..nak yang lagi elok,tiap kali anda tgk dia,anda RASA MACAM DUK TENGAH BERLAKON DRAMA WINTER SONATA..sejuk je bile tgk muke pasangan baru anda tu kan?? ahahaha..err..WINTER SONATA drama all-time feveret Mr.L♥ve tuuu...(^_^)


3.   Memperbanyakkan Lagi Kawan Laki/Kawan Perempuan Anda..
hmm..memperbanyakkan Kawan Laki/Kawan Perempuan bukan bermaksud bercinta dengan ramai kawan anda..hahahaha..jgn salah anggap ok..Mr.L♥ve galakkan anda bergaul atau melepak dengan kawan2 anda selalu..jangan duduk sorg-sorg dlm bilik ataupun tempat2 yang boleh membuatkan kita teringatkan EX anda..biarlah kite bersama kawan2 atau menghubungi kawan2 utk mengeratkan lagi hubungan yg ade..Manelah nak tau kan..KAWAN-KAWAN ni lah yang boleh tlg kite untuk mencari PENGGANTI LAIN YANG LEBIH UPGRADE dari EX sebelumnya..hahaha..Kadang-kadang dlm kawan-kawan kite tu la ADE JODOH kite..haa..JODOH tak leh diteka..Yang BENCI tiba-tiba leh TUKAR jadi SAYANG..hehe..


4.   Biarlah Masa Yang Mengubah Hati dan Padam Kenangan Anda..
yup..biarlah masa yg lupakan kenangan anda bersama dia..lama-lama anda tak igt slalu dah la..anda dah jmpe pengganti nnti..anda dh ade ramai pilihan nnti..ingatan kat EX dh tentu basi dlm kepala anda..secara tak langsung anda leh lupe nama penuh EX anda..hahaha..kire ok la tu dpt LUPE NAMA PENUH ngn No I\C EX anda..ahahaha..mane nak tau korg tertelan sarang semut ke..dpt la jugak lupe EX korg..tp untuk tips yang ni,Mr.L♥ve agak tak dpt nk explain byk sbb Masa ini terlalu INFINITI..ehehe..korang cube la sendiri tips ni..err..takyah cube tips ni pun korg still biarkan Masa tu Berjalan ye tak?? ahaha..


5.   Upgrade Hati Supaya Lebih Kejam Dari Sebelumnya..
Wa sebagai Mr.L♥ve mmg agak kejam kalo disuruh kejam..ahaha..wa tau ramai diantara lu semua diluar ade yang tak pandai nk wat kejam..wa tau ade yang kejam tak jadi..luar je nampak kejam..tp dalam hati mcm ade taman bunga cengkih..huhu..Orang mcm ni,kalo EX die SMS or Kol utk pujuk nk berbaik-baik TANPA AJAK KAPEL BALIK,kompom korg igt EX korg ni mcm SAYANG BALIK kat korg..sebenarnye TAKKK!!..EX anda mungkin saje je nak wat anda sebagai BACKUP PLAN utk menghiburkan ati dia sendiri..Kalo anda sudah sedar akan tentang ni,buat ape la anda nk susah2 bangun malam-malam atau balas msj die cepat2 walaupun anda sedang drive beskal kesayangan anda..Membahayakan diri sendiri utk org lain..Kalo EX anda SMS ataupun KOL je,anda "Divert"kan je kat Ketua Kampung Anda ataupun anda balas je cakap "Kalao Anda SMS atau Kol Lagi,Saya Akan Upah orang pasang BOM dekat Handphone/Telefon anda..!!!"..takpun sng je..cakap mcm ni.."Saya dah banyak habiskan masa hidup saya kat dunia selama ni hanya bercakap dengan awk..Skrg ni saya dah bosan utk habiskan lagi masa hidup saya..Awak tak rasa rugi ke habiskan masa hidup awak untuk bercakap kosong dengan saya selama ni??" err..kejam tak?? korg leh modified lagi ape yang kurang kat ayat Mr.L♥ve ni..korg tambah2 la sendiri..nk mencarut ke ape ke..DOSA korg tanggung sendiri Ok..hahaha..mak ai..tak sangka Mr.L♥ve membebel lebih dlm tips yang ni..


6.   Terimalah Takdir Dengan Hati Terbuka dan Open-Minded..
korg kene percaya..setiap manusia dlm dunia ni mahupun binatang skali,ade cerita masing-masing..ada takdir masing2..semua ada versi tersendiri..kalo korg nak bersedih dengan takdir mcm ni,korg tak rase rugi ke?? Mr.L♥ve rasa agak rugi jgk la kalo sdih pasal EX anda tinggalkan anda..hehe..Mr.L♥ve pcaya BUKU LAMA DITUTUP untuk DIBUKAKAN SEMULA BUKU BARU..maksudnya CERITA YANG LAMA DAH HABIS..so..CERITA YANG BARU pulak nak datang kat anda..Sapa tau CERITA BARU lagi SERONOK..Contohnye macam filem MAMAT KHALID la..Dulu ade ZOMBI KAMPUNG PISANG..Sekarang filem baru die HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH lagi BEST LETOP-LETOP dari yang Zombi tu..haa..btol tak Mr.L♥ve cakap?? anda bayangkan kehidupan anda mcm cerita la..ada yang best..ada yang kadang2 tak best..Mana nak tau Jodoh korg dpt Putera Raja ke Puteri Raja ke setelah korg dapat lupakan EX korg..haa..sape tak untung..hahaha..kompom NASIK MINYAK anda lebih SEDAP dari ORANG BIASA..hahaha..(maafla Mr.L♥ve banyak berangan..jgn dilayan angan-angan Mr.L♥ve tu..)

Err..sebenarnya ada lagi banyak tips-tips..tapi Mr.L♥ve tpakse brenti jap..lenguh la nk tulis..selalu datang ke blog ni utk membaca tips-tips yang akan diupdate..Mr.L♥ve sebenarnye pinjam blog kawan Mr.L♥ve ni utk taip tips-tips..die yang mintak Mr.L♥ve tulis kat blog die ni haa..Tuan punye blog ni crite die dh malas nk update blog die..die kasi Mr.L♥ve login dan taip ape yang patut..hehe..Mr.L♥ve malas nk buat BLOG sendiri sebab tak pandai la nak decor-decor bersama Eric dlm blog ni..Mr.L♥ve tau taip pastu tekan button POST je..hehe..TUNGGU..AKAN ADA LAGI SAMBUNGAN TIPS UNTUK MELUPAKAN EX ANDA DENGAN KIJAM!!! AKAN DATANG!!

Merong Mahawangsa Vs Facebook Yang Ketagih...

Proses pembebelan dibawah adalah mengikut LOGHAT KEDAH..kalo hangpa semua taktao atau tak brapa nak paham apa yg aku duk merapu,hangpa mai tnya aku sendiri..hahaha..aku rasa takpa kot la ni..bahasa kedah senang ja..dia singkat2 ja..hangpa semua dh buleh paham dh..banyak movie-movie pilem melayu yang duk buat bahasa kedah..hahaha..

err..Tapi kan,awat Filem hat yang baru ni yang KRU duk buat tu tak cakap dalam bahasa KEDAH haaa?? awat ha?? awat ha?? pa dia tak tao nama judui pilem tu..Merong Mahawangsa kot?? Btoi la kot sebab aku duk tgk poster-poster depa buh promote jadi iklan mcm tahap pilem GLADIATOR MELAYA dah..Bangga aku aih jadi org malaysia buat pilem nampak mcm HOLLYWOOD skit..Hikayat Cerita tu asai dia dari kedah kot..
tapi persoalan dia,awat dia tak buat dialog dalam bahasa kedah?? kalao bahasa kedah,baru la nampak ORIGINAL tahap Original Recepi..haha..errr..Bahasa siam aku pun taktao kot2 ada dlm tu..mintak-mintak ada la DUA-TIGA kerat..hehehe..ada SAWADIKAP pun takpa dah..(aku tau hat yang sawadikap tu ja..hihi..)     

 Aikkk?? AWAT HANGPA BACA AYAT YANG AKU CANCEL NI?? MINAT KA?? hahaha..


Ish..~ aku duk merapu apa taktao malam-malam buta lagu nih..asai tadi nak tulih pasai FACEBOOK yang menghantui pala dan pikiran aku nih..asai tinggai FACEBOOK sejam ja,dia mula nak tringat..asai tangan tak duk ataih keyboard sejam ja,dia mula duk tak senang..RINDU KAT AWEK pun tak jadi lagu nih..Ni ka yang dinamakan KETAGIH?? BETOI ka?? ka aku SORANG ja yang RASA benda nih..hangpa semua RASA dak?? Hangpa toksah dok muhung la kalao hangpa tak rasa..Cuba MODEM USB or MODEM WIFI hangpa rosak tengok..~ Kompom la hangpa semua maki berkandaq-kandaq..MOOD hangpa kompom down macam orang PUTUIH CINTA..sanggup pi korek DUIT DALAM TABUNG nak habaq mai untuk pi CARI MODEM BARU..sanggup pi HUTANG kat MAK ngn AYAH dulu..dah dapat DUIT,tu diaa..START MOTO ngn KRETA laju-laju pi kedai nuu~..hahaha..(aku pun duk buat skali..jgn kata hangpa ja..)


Ada dak diantara hangpa-hangpa semua ni dulu asai dia main dari MYSPACE,FRIENDSTER atau apa2 lagi la benda alah lagu ni..?? mesti ada punya...hangpa toksah duk menipu la..hangpa tipu aku takpa..tapi hangpa takleh tipu SEJARAH HIDUP hangpa..hangpa ingat dak lagi sapa yang mula-mula ajak hangpa main FACEBOOK??  ingat dak?? cuba renung-renungkan balik dan selamat beramal...hangpa mesti duk tertanya-tanya pasai FACEBOOK ni kan?? mesti mula-mula dalam pala hangpa semua duk pikiaq.."PADIA FACEBOOK NI TAK TAO..??"..hahaha..biasa la..mula-mula dengaq memang lagu tu..aku dulu pun tak tao PADIA FACEBOOK ni..dah RAMAI kawan2 aku hasut aku sruh daftar pastu main,aku pun try la jgk sebab nak jaga ati kawan punya pasai..hihihi..


Aku punya la seronok daftar pastu mula la nak blajaq main..haram tak tao apa time tu..abeh aku peroseh(explore dlm bahasa org putih dia)..lepas tu baru aku tau yang laman sesawang nih mmg mampu membuat sawang dalam hidup aku..haha..kira kalo dh kena sawang ni,takleh pi mana la..aku main sana-aku main sini lepas tu baru aku tau yang dlm ni buleh jumpa kawan lama lagi senang dari dlm myspace ngn friendster..FACEBOOK ni cerdik skit,dia macam kenai ja kawan2 lama kita..dia bagi suggest friend lama-lama skolah time hinguih-hinguih dulu..hat yang lama tak nmpk muka,dah buleh nmpk balik walaupun tak jmpa bertemu-muka..sronok tak sangka la..hehe..errrr..awek-awek cun pun buleh jumpa jgk byk dlm ni..hihihihi..cari jodoh la katakan..hat mana ada jodoh,ada la..yang takdak jodoh tu nak wat mcm mana..dh tuhan tak bagi sambung cerita..


Tapi yang tak bestnya,BOS kita,MAK kita,BAPAK kita,SEDARA kita,PACIK jiran sebelah pun buleh tau kita ada akaun FACEBOOK..huhu..tambah-tambah hat yang tak PRIVATE PROFIL..hahaha..abeh la gambaq-gambaq seksi kita depa tengok..GAMBAQ dlm bilik kita la..GAMBAQ time curik kuceng jiran tapi ngaku kuceng kita pun ada..hahaha..macam-macam dok ada..BOS pun tau kita buat keja ka dak..sbb dia mesti prasan kita duk update status 10kali dlm 20 minit..kantoi truk tu..hahaha..MAK kita pun bleh tau yang kita malas pi keja..sbb kat opis dia mesti bukak nk tgk kita duk buat apa..MAK bleh detect hat mana AWEK ngn PAKWE kita la..hahaha..JIRAN sebelah pun buleh tau kita beli BAJU BARU ataupun TV LCD baru..sbb sudah tentu kita nk menayangkan benda hat yang baru2..haaa..BETOI dak apa yang aku duk berletiaq nih??


BerBalik kepada soalan aku nak tnya hangpa semua ada akaun MYSPACE atau FRIENDSTER dak sebelum ni??..(tudia aihh..bletiaq banyak baru nk crita pasai ni balik..)..Ok..ok..hangpa semua masih duk AKTIF ONLINE akaun-akaun ni lagi dak?? hat yang tu saja aku nak tnya..hahaha..jangan marah no..yang tu saja sebenarnya soalan dia..saja taip banyak2 bagi BLOG post aku tak nampak sikit kandungan dia..hehehehe..mintak ampun no duk mrapu byk tadi..aku dah tak aktif langsung akaun MYSPACE ngn FRIENDSTER..saja aku nk ajak hangpa semua mai layan aku kat FACEBOOK aku..Ok..Tidoq dulu..tangan dah lenguh ni..huuu~


Assalamualaikum..Salam Sejahtera..Sihat Selalu..

Baiiii....~

(Promot sat..tak sabaq nak tengok depa dua ni gaduh..tau dah~ depa dua ni la yang payah nak mati pun..)

Penipu Yang Tertipu..(Sandiwara Penipu Yang Kantoi..)

Di Suatu Petang Time Aku Agak Sibuk..Ada Satu Panggilan Dari "Unknown Caller"..tutt..tutt..(aku angkat tanpa byk tnye..)



Penipu(slang indon) : Encik..Anda Telah Berjaya Memenangi Peraduan Dari Nestle sebanyak RM7000..kami perlukan nombor akaun Encik utk memasukkan duit..berapakah nombor akaunnya encik??

Dzex(bijak menghidu bau penipu) : Err..Saye bleh bagi no akaun..Tapi bukankah diorg akan berikan surat dahulu untuk umumkan saya pemenang yg rasmi?? Erm..tp saye nk tnye dulu praduan nestle tu yg bulan brapa punya?? bulan 1 ke 2?? Saya ade masuk banyak peraduan..(blakon wat-wat mcm aku giler masuk praduan plak padahal tak pnah nk isi borg2 praduan yg buang mase tu..)

Penipu(slang indon) : Bulan erm..BULAN L*NC*U!! PUK*M*K LU!!..ahaha..(talian diputuskan akibat kebuntuan idea menipu tahap langit ketujuh..)

Dzex(mmg suke layan penipu) : (GELAK SORG2..padan muka nk tipu aku sgt..aku saje layan nk tgk ayat ape lagi yg ko nak pakai utk tipu aku SETAN!! nasib bek ko letak dulu,kalo tak dh kene perli ngn aku..ahaha..len kali kalo nk tipu aku,pi la berguru dengan krew-krew wakenabeb ke..wakenalu ke..bang-bang boom ke..)


Moral of the story : Kalo Nak Menipu Pun,Jangan la Pakai Slang Indon..Aku Pelik la..Bile mase aku masuk peraduan Nestle Indon..ahahaha..Astro Aruna buat praduan pun aku tak pnah.. masuk..wakakaka..

 
 (err..korang mesti penah dpt SMS lawak ni..haha..kasi panik je kan?)

bubuiii semua..tggu di episod dan post yg akan nak mai(datang)..hehe..